bilde av: Lemaitre kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Lemaitre

Fra Oslo via Los Angeles har elektropopduoen Lemaître erobret den internasjonale klubbscenen med sine oppløftende beats og energiske dialog mellom elektroniske og organiske lyder. Nå pakker de turnékofferten og gjør seg klar til å feie over to kontinenter med EP'en 1749 med seg på reisen. 

Kjetil Jansen og Ulrik Dinizou Lund beskriver musikken sin som "litt glitchy elektronika, ofte glad, men også med tunge basser." De henter gjerne inspirasjon fra størrelser som Röyksopp og Daft Punk, men også klassisk musikk og jazz. De frankofile referansene er åpenbare: Noen av sporene minner om et møte mellom Phoenix og Justice på en varm sommerdag, men Lemaître har også noen tær godt plantet i Oslos discoscene. 

Siden de fant sammen i 2010 har tospannet utgitt en lang rekke EP-er, deriblant Relativity-triologien (2012, 2013), The Friendly Sound (2010) og Singularity (2014). Deres siste utgivelse er oppkalt etter adressen deres i Los Angeles, en kåk som for øvrig har vært eid av Dr. Dre. Om LA-livet sier de til Consequence of Sound at “It’s kind of like the TV show Entourage except without all the money, ladies, and fancy parties.” Helt sikkert er det likevel at oppholdet har båret frukter kreativt. 

1749 er lyden av Lemaître slik vi kjenner dem og elsker dem: en god dose house, en dæsj disco, drivende melodier og drøye drops. Bak mikrofonen står Ulrik Denizou Lund, men også gjestevokalistene Mark Johns og Jennie A. De har i tillegg fått med seg lyden av mektige messingblåsere på episke Closer – singelen som i fjor lå 14 uker på VG-listen. I kjølvannet av utgivelsen legger de nå ut på Closer To Home Tour, som stanser i utvalgte byer og på heldige festivalscener, deriblant Coachella og Bergenfest. 

Sist gang de besøkte oss var det for en svett forsamling på Ole Bull Scene i 2013. Vi ser frem til et møte mellom californisk sommer og bergensk feststemning når Ulrik og Kjetil for første gang besøker oss på festningsområdet.

Følg bergenfest