bilde av: Michael Kiwanuka kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Michael Kiwanuka

Termen gudebenådet sanger er gjerne et begrep som blir brukt litt for ofte, men noen ganger er det for dekkende til å la være. Michael Kiwanuka fra London er en kar som tåler en slik beskrivelse. Det fremadstormende soul-stjerneskuddet har blitt sammenlignet med både Otis Redding, Van Morrison og Randy Newman - tre bautaer der. Kiwanuka henter dog inspirasjon fra et bredt sammensatt artistlag, fra Jimi Hendrix, via Joni Mitchell og Bob Dylan til The Band og Townes Van Zandt. Noe som gir musikken hans bredde og karakter. 

I 2011 reiste han land og strand rundt som support for Adele. I 2012 kom hans bejublede debutalbum, «Home Again». Platen klatret til 4. plass på de britiske albumlistene og gikk blant annet helt til topps i Nederland. BBC hedret Kiwanuka med prisen for «lyden av 2012». Dagbladet skrev at ««Home Again» er et aldeles strålende album, en tidløs kvalitetsreise - minutt for minutt.».

Da Kiwanuka besøkte Norge første gang, ryktes det om rene The Beatles tilstander på den utsolgte Parkteateret-konserten. Flere personer besvimte etter sigende i front da den da 24 år gamle artisten entret scenen. Det var helt vilt. Det var masse folk og stemningen var fantastisk Jeg så plutselig at mange blant publikummerne veivet med hendene. Jeg ante ikke hva som skjedde, men vi måtte bare slutte å spille. Det var litt dramatisk, fortalte Kiwanuka til VG da han stilte til intervju i forbindelse med sin Hove-opptreden i 2012.

Nå har briten vært i studio igjen og ny plate ventes til våren. Noe forteller oss at det blir helt knall. Om den er bare halvparten så varm og fin som debuten, har vi en festivalkonsert av format i vente når Michael Kiwanuka inntar Bergenfest-scenen onsdag 15. juni. 

Følg bergenfest