bilde av: Nothing But Thieves kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Nothing But Thieves

Her er det bare å begynne å heie. Englands store, unge sønner, Nothing But Thieves er i ekspressfart i ferd med å ta et stort og vidtfavnende grep om konsertpublikummet i hjemlandet. Deres eklektiske poprock har sørget for å gi kvintetten oppvarmerbillett for band som Arcade Fire og Awolnation. Det må kalles prestisjejobber, og de er vel fortjent. 

Musikken deres er en tanke problematisk å sette i bås, men om du forener Muse hand til det storslagne og Arctic Monkeys spretne dansenerve, er du i alle fall i nabolaget. En av bandets store styrker er utvilsomt vokalist Conor Masons klangfulle og elastiske stemme. Falsetten hans gir låtene en lekende autoritet - ikke ulikt en viss Matt Bellamy. 

I fjor spilte de på Reading og Leeds-festivalene i hjemlandet. Vinterens headliner-turné, «Ban All the Music» - sjekk singelen med samme navn - var så godt som utsolgt over hele linjen. Til sommeren pakker Essex-guttene det selvtittulerte debutalbumet i snippesken og legger ut på festivalrunde. Nothing But Thives ankommer Bergenfest torsdag 16. juni. Da bør du innfinne deg – det kan nemlig fort bli et «hvor var du da Nothing But Thieves spilte på Bergenfest»-øyeblikk. 

Muse, Kasabian og Franz Ferdinand, dere har fått en utfordrer som fort kan bli farlig.

Følg bergenfest