bilde av: Patty Griffin kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Patty Griffin

Den amerikanske singer/songwriteren Patty Griffin er et meget sterkt navn innen den amerikanske folk/amerikana-tradisjonen. Artister som Emmylou Harris, Bette Midler, Miranda Lambert, Dixie Chicks og en hel røys andre velrennomerte artister har spilt inn og gjort coverversjoner av låtene hennes.

Patty Griffin var fast bandmedlem i Robert Plant’s Band of Joy, og i 2011 vant hun en Grammy for «Best Traditional Gospel Album» med platen «Downtown Church». En knallsterk merittliste, med andre ord.

Som 16-åring kjøpte hun sin første gitar uten intensjoner om å bli noe stort, men det ble kjapt klart at musikken kom til å spille en betydelig rolle i livet hennes. Hun begynte med noen beskjedne spillejobber på kafeer rundt om i Boston, men det tok ikke lang tid før hun ble plukket opp av A&M Records som hadde hørt demoen hennes, en innspilling de synes var så bra at de senere ga ut en bearbeidet versjon som debutplaten «Living With Ghosts».  

Siden debuten har det gått slag i slag mellom plateinnspillinger og utstrakt turnering både som soloartist og sammen med andre artister. I 2004 med Emmylou Harris, Gillian Welch og Dave Rawlins som Sweet Harmony Traveling Revue og i 2010 altså som en del av Robert Plants Band of Joy. 

Musikken hennes har figurert i et utall TV-serier og filmer. Hennes forrige album, «Silver Bell» klatret til nummer 5 på Billboards US Folk-liste. 

Til Bergenfest kommer hun med en trio som skal sørge for magi i de intime omgivelsene i Magic Mirrors-teltet onsdag 15. juni. Vi vet at hun er en ekspert på konsertmagi. Da hun spilte i Trondheim i forbindelse med Olavsfestdagene, trillet Adressa begeistret en sekser på terningen.

Følg bergenfest