bilde av: Pompel & The Pilts kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Pompel & The Pilts

Det er betimelig å spørre seg hva bergensrocken hadde vært uten Pompel & The Pilts? Et uomtvistelig faktum er i alle fall at den hadde vært langt gråere enn det den er i dag uten Piddi Fjellstads fantastiske og særegne betraktninger om livet og verden rundt oss.

Piddi Fjellstad, Frode Unneland og Eirik Trenchard startet bandet på tampen av 80-tallet og i løpet av de ti neste årene ble de kjapt et av byens mest skattede band. Kanskje ikke så rart - selv om de bare ga ut et fåtall utgivelser av ulike format, kunne de vise til en låtkatalog som fremsto som endeløs rekke av hits. «Mine fineste klær», «Djevel» og «Skikkelige piker» er bare tre av mange låter som har blitt en del av den bergenske kulturarven.

Siden bandet ble offisielt oppløst første gang i 1994, har gjengen funnet sporadisk sammen igjen i ulike settinger. På tampen av 2015 slapp Pompel & the Pilts «Skostredet Forever» på reaktiverte Apollon Records. Platen samler alle av bandets fineste øyeblikk og er et fantastisk dokument på hvor godt nyveiven til gjengen har stått seg.

Da platen skulle feires på Garage før jul, ble samtlige billetter revet bort lang tid i forveien. Pompel & The Pilts blir gjerne nevnt i samme åndedrag som både DumDum Boys og The Aller Værste, en sammenligning de tåler godt. Riffhånden til Piddi kan måle muskler med de fleste og rytmene svinger like hardt som den gang da. 

Les og nyt Musikkbloggen Dust of Daylight sin begeistrete anmeldelse fra Pompel & The Pilts
sin førjulskonsert på Garage  >>

Følg bergenfest