bilde av: Rudimental kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Rudimental

«A skittering collage of vocal drum'n'bass, garage, and funky house that parties, in the best way, like it's July 1999», skrev The Independent on Sunday om den hardtslående Rudimental-debuten Home fra 2013. Det samme året foreslo BBC at de hadde oppdaget sommerens beste festivalband. Mon om ikke Bergenfest-publikummet drar slektende slutninger denne sommeren?

De er Storbritannias førende drum & bass-kollektiv, men hva innebærer dét, egentlig? Trommer og bass – selvsagt, men også messingblåsere og storartede vokale innslag ved størrelser som Ed Sheeran, John Newman, Angel Haze og Emeli Sandé. Rudimental skaper kort sagt organisk og enormt fengende elektronisk dansemusikk, eksemplifisert ved gigantiske låter som Lay It All On Me og Feel The Love – musikk som gjør det til en umulighet å stå stille. 

Gruppens innerste kjerne består av Nordøst-London-guttene Amir Amor, Piers Aget, Kesi Dryden og DJ Locksmith. Organisatorisk kan man dog sammenligne Rudimental med et kollektiv hvor de fire nevnte er fastboende, mens det i stuen står et par ytterst behagelige sofaer hvor venner og kjente kan kubbe i ny og ne. 

Gruppen har solgt musikk til mange-ganger platinum, og i 2014 vant de en Brit Award for låten Waiting All Night (feat. Ella Eyre). Ingen blir overrasket om de også i år blir nominert for monsterhitten Lay It All On Me (feat. Ed Sheeran) eller for deres rykende ferske album We The Generation. Etter kolossale opptredener det siste året på festivaler som Glastonbury og T In The Park er de også en favoritt i live-kategorien. Her skal det også nevnes at Rudimental spiller konsert i Londons enorme O2 Arena kun tre måneder før Bergenfest.

I anledning innspillingen av deres seneste album dro kvintetten til Jamaica og sagnomsuste Geejam Studios, hvor Amy Winehouse, Major Lazor, Drake og Santigold er blant dem som har spilt inn klassikere. Den friske jamaicanske sommerbrisen, det blå havet og fullmånefesten på den lokale stranden har uten tvil sneket seg med på platen. Men like mye er albumet lyden av en undergrunnsfest i Hackney, med alt hva det innebærer av gjennomsvette t-skjorter, utbrukte joggesko og kommende gangsperr. Alt tyder på at sistnevnte setning også oppsummerer deres opptreden på 2016-utvagen av Bergenfest.

Følg bergenfest