bilde av: Sivert Høyem kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Sivert Høyem

Enkelte band og artister når stjernehimmelen med sirkus og virak, andre lar musikken og talentet vise vei. Sivert Høyem hører definitivt med i sistnevnte kategori. Helt siden Madrugada spilte sine første akkorder i et øvingslokale i Stokmarknes, har sangeren med en av landets mest særegne uttrykk latt stemmen og ordene være hovedfokuset.

Madrugada jobbet seg sakte men sikkert mot toppen, godt hjulpet av noen av de beste rockeplatene som er lydfestet her til lands. Etter bandet opphørte, har Sivert bygget solokarrieren sin med samme møysommelige pågangsmot. Målrettet, men aldri preget av hastverk. 

Nå er han igjen en av landets aller største artister. Høyems femte soloalbum, «Lioness», er et fabelaktig stykke musikk som åpenbart resonnerer hos publikum så vel som kritikere. I vinter solgte han ut Oslo Spektrum, Grieghallen i Bergen og en hel mengde andre store konsertlokaler. Det er en bragd bare en håndfull norske artister kan smykke seg med.

Selv om platen i perioder bryter med det mørke stemningsleiet Høyem har for vane å trives i, er han fortsatt en nattens mann. Aftenposten skriver: «Som en av norsk rocks største er Høyem selvfølgelig sammenlignet med mange utenlandske herrer før, men aldri har han operert nærmere Nick Cave og hans The Bad Seeds enn her. Og det er et kompliment, når «Lioness» kan plasseres i den digitale strømmehyllen nært Caves siste opus «Push the sky away».» 

Med en rik og innholdsrik katalog å plukke låter fra, er vi overbevist om at Sivert Høyem kommer til å gjøre Bergenfest til et fantastisk sted å være når han inntar scenen på Bergenfest 2016!

Følg bergenfest