bilde av: Sonny Alven kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Sonny Alven

Fra et soveromsvindu i Fana høres lyden av elektronisk dansemusikk. Komponisten er 22 år gamle Sonny Alven – det siste tilskuddet til bølgen av unge norske produsenter som skaper internasjonal furore. Vi spør som Bergens Tidende: "Hva er greien med at Fana produserer nesten like mange EDM-talenter som Høyre-politikere, egentlig?" For egen del kan vi tilføye at nivået på artisteriet er vesentlig høyere og atskillig mindre skandalebefengt enn for politikernes del...

Gjennom en imponerende utgivelsesrekke bestående av både originalspor og remikser via strømmetjenestene har talentfulle Sonny Alven fått stadig flere følgere det siste året. Tellerskrittene på Soundcloud og Spotify viser allerede åtte sifre. ”Alvens musikk er fengende og holder alltid et høyt nivå” skriver P3,  ”hvor det tropiske, halvmelankolske og sommernvennlige soundet er en gjenganger, uten at det minner for mye om verken Kygo, Robin Schulz eller noe annet.

Alven ble oppdaget av Universal Music etter å ha gjort en remix av Nause-låten Another You i 2014. Han blir stadig spurt om å gjøre remixer, men det er egenprodusert musikk som er hovedfokuset hans for tiden. Den Alven-produserte megahitten Our Youth, hvor britiske Emmi er med på vokal, lå 21 uker på VG-listen. Alven har også opplevd stor suksess med singlene Where Do We Go og Irregular Love, som det også lukter sommer av lang vei. 

Sondre Alvestad, som han egentlig heter, er fagutdannet via et høyskoleforløp i elektronisk rytmisk musikk fra UiA. Et talent av Alvens kaliber kan man dog ikke studere seg til. Det samme kan sies om hans raffinerte musikksmak, som påpekt av Casablanca Records: The diversity of his musical tastes are remarkable, one moment remixing acoustic originals by the likes of Angus & Julia Stone and Australian folk darlings Little May, the next releasing official remixes of Swedish EDM prodigies Nause and dance icon Alesso… always  with class and avery distinct touch of his own.”  

Vi har uten tvil store ting i vente.

Følg bergenfest