bilde av: Years & Years kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Years & Years

Years & Years er lyden av 2015, i følge BBC. Med sin sjelfulle elektroniske pop er London-trioen ett av de mest utadvendte, fargerike og elskede populærkulturelle fenomenene som Storbritannia har fostret på lenge. Vi spår at de også vil være en vesentlig del av lyden av 2016. 

Michael Goldsworthy og Emre Turkman ble enige om å starte et band da de møtte hverandre på nettet over en felles begeistring for Tom Yorke. Dog hadde de ingen vokalist med på laget inntil Goldsworthy overhørte kameraten og skuespillertalentet Olly Alexander fremføre The Fugees bak dusjforhenget i en leilighet i London; trioen var fullendt og suksessfortellingen var i gang. Fem år, en drøy håndfull radiohits og et bestselgende debutalbum senere, er Years & Years et av Storbritannias mest populære og applauderte popgrupper.

Debutalbumet er en hitparade av låter som King, Shine, Take Shelter og Desire – kort sagt: spillelisten din fra i sommer. Singelen Real, lansert av franske Kitsuné, ble første steg på vei mot verdensherredømme. Skuespilleren Ben Whishaw (kjent som Q i James Bond m.m.),  gikk med på å danse alene i en nattklubb foran kamera for å sikre gruppen en god dose gagnlig mediedekning. «Ben Whishaw-effekten» funket som en kule: Years & Years ble signert til Polydor og lanserte albumet Communion, som i skrivende stund har solgt i mer enn 650 000 eksemplarer og kan vise til flere hundre millioner avspillinger på strømmetjenestene. 

På mesterlig vis lager Years & Years hjertevarmende, følelsesladd og dansevennlig elektronisk soulmusikk. «Imagine a soul-influence Disclosure if Sam Smith was the permanent lead singer», skriver bloggen til Opening Ceremony med treffsikker penn, mens Disorder Magazine foreslår at «it’s as if Nina Simone is crooning a melodic lullaby to the folktronic lovechild of Beach House and Terry Riley». NME hiver seg også med på referanseleken og foreslår «80s style synth-pop of M83 [mixed] with the funky dancefloor grooves of Justin Timberlake». Eller kan man forestille seg at det er slik The Weeknd ville lyde om han var oppvokst i Øst-London istedenfor kalde Canada? 

Uansett: gled dere, Bergen!

Følg bergenfest