Det største UNG-arrangementet noen gang under Bergenfest 2015!

I år utnytter vi det til det fulle at vi har vårt eget festivalområdet på Bergenhus festning og lager en hel festivaldag viet til de unge! Selve dagen blir onsdag 10.juni. Vi starter allerede på morgen med konsert for barnehagebarn i Hordaland og fortsetter på formiddagen med konsert for elever på 7.trinn i Bergen Kommune og elever  på videregåendeskole i Hordaland fylket. 

Vi regner med å kunne invitere vel 1000 barnehagebarn og 5000 ungdommer fra 7. Trinn i Bergen Kommune og Videregåendeskole i Hordaland Fylkeskommune. For en dag dette skal bli!

Bergenfest vil gjennom prosjektet Bergenfest UNG gi unge økt kunnskap, forståelse og et spennende møte med populærmusikk og konsertopplevelse. For mange blir dette deres første møte med live-konsert og en stor konsertarena. Vi jobber for å gi best mulig kvalitet i opplevelsen som skal skape en grobunn for videre interesse for musikk og live-konserter. Bergenfest ønsker å lære elevene til å bli trygge og gode konsertpublikummere! 

  
 

Konsertene finner sted på Bergenhus festning. Arrangementet vil være utendørs og scenen som benyttes er hovedscenen til Bergenfest til ungdommene og Bastionen til de minste barna.  Konserten er gratis å delta på og det er første mann til mølla som gjelder. Se detaljer under for påmelding. 

Norges Sjømatråd og Lerøy Seafood Group bidrar med deilig sushi og Hansa Borg med Olden mineralvann til elevene på Lars Vaular konserten! 

              


Påmelding til Lars Vaular:   

7.trinn Bergen Kommune: http://dksbergen.no/bergenfest-ung-2015/ 

VGS Hordaland fylket: http://hordaland.ksys.no/produksjon_15690?t=1400505216694 


Påmelding til Christine Sandtorv konsert: 

Barnehager sender navn, antall barn og kontaktperson til:  ung@bergenfest.no 
Barna må være fra 3 år og oppover.   

Bergenfest Ung er støttet med midler fra Den kulturelle skolesekken, Bergen kommune og Norsk Kulturråd - festivalstøtteordningen. 

I tillegg bidrar Bergenfest sine gode samarbeidspartnere og en drøss frivillige medarbeidere slik at vi kan skape en flott og trygg ramme rundt den store dagen!

Årest artister: 


Lars Vaular (UNG!) 

Lars Vaular har rappet på bergensk i over ti år. Siden 2003 har han rukket å gi ut fire soloalbum og 14 singler samt å etablere seg som en av landets aller største artister. Lars Vaulars femte album "1001 Hjem" er ute nå, og debuterte med førsteplass på iTunes. Utgivelsen ble også kåret til årets beste album av NRK P3 sin musikkredaksjon

Åsanegutten fikk for første gang navnet sitt tegnet på hiphop-kartet som en del av duoen Tier’n og Lars. I 2007 slapp han sin første plate som soloartist under tittelen ”La Hat – Et nytt dagslys…” Oppfølgeren kom i 2009 i form av ”D’e glede”, et album som ga oss hits som ”Solbriller på” og ”Skyld på Lars Vaular”. Året etter fulgte ”Helt om natten, helt om dagen”, som sikret ham Spellemannprisen i klassen hiphop og inneholdt hits som ”Rett opp og ned” og ”Supermaria”. 2010-utgivelsen ”Du betyr meg” resulterte i nok en Spellemannpris – denne gangen også i tekstforfatter-klassen. Andre Vaular-bragder er Dialektprisen til Norsk Målungdom (2010), komponistforeningens TONOs Edvard-pris som årets tekstforfatter samt egen t-skjorte hos Fred Perry. 

Det er liten tvil om at musikken til Vaular er noe av det mest toneangivende norsk hiphop noensinne har hatt å by på, ei heller om at konsertene hans er blant landets beste og svetteste fester! 

 

Christine Sandtorv  (BARN) 

I 2009 kom Christine Sandtorv, blant annet kjent fra Ephemera, ut med sin første  barneplate Stjerneteller- Godnattsanger. Dette var starten på et helt nytt univers, Stjernetellerne. Platen Stjerneteller- Gullamanter som kom ut i 2012 vant Spellemannsprisen for Beste Barneplate og hennes neste album Stjerneteller – Dinamaur tok også prisen for bestebarneplate under Spellemannsprisen 2014! 

-  Å være barn i det sjarmerende stjernetelleruniverset, minner om at verden er mer enn skjerm og tastatur, og representerer samtidig et rørende blikk på det å være forelder. Her er dans og moro, lek og alvor, men Sandtorv er hele tiden tro mot signaturen om aldri å la melankolien ta overhånd. 

«Stjernetellerne» er en herlig, stemningsfull og involverende popkonsert for barn!

 

Bergenfest UNG støttes av Bergen Kommune, Den Kulturelle Skolesekken og Hordaland Fylkeskommune.

         

 

SE VIDEO FRA TIDLIGERE BERGENFEST BARN/UNG KONSERTER

Artister torsdag 11. juni

 • Sam Smith

  Sam Smith

  Torsdag 11. juni 2015  – 
  Bergenhus Festning

  Sam Smith tok storeslem på årets Grammy Awards: Album of The Year, Song of The Year, Best Pop Vocal Album og Best New Artist!  Låtene til Smith er avspilt mer enn en milliard ganger på strømmetjenestene og selger i titalls millioner eksemplarer i en tid der «ingen» kjøper singler. Det er innlysende at den talentfulle 22-åringen fra Storbritannia er en av

 • Patti Smith

  Patti Smith

  Torsdag 11. juni 2015  – 
  Bergenhus Festning

  Patti Smith tilbake kommer tilbake til Bergen for å gjøre en helt unik konsert. 

  Høsten 1975 samlet Patti Smith bandet sitt i legendariske Electric Lady Studios i New York for å spille inn det som skulle bli den minst like legendariske debuten, "Horses".  

  Albumet havnet i platehyllene 10. november samme år, og har siden den gang stått som

 • First Aid Kit

  First Aid Kit

  Torsdag 11. juni 2015  – 
  Bergenhus Festning

  Mye har skjedd for søstrene Klara og Johanna Söderberg siden deres coverversjon av Fleet Foxes’ “Tiger Mountain Peasant Song” gikk viralt på YouTube i 2008. Millioner av mennesker fra hele verden fikk med seg farsotten som sparket i gang karrieren deres som et av Nordens sterkeste og fineste band. På denne tiden kunne du gjerne oppleve dem på en intimscen

 • Interpol

  Interpol

  Torsdag 11. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • Lower Than Atlantis

  Lower Than Atlantis

  Torsdag 11. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • Lonely the Brave

  Lonely the Brave

  Torsdag 11. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • Matthew E. White

  Matthew E. White

  Torsdag 11. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • The Twilight Sad

  The Twilight Sad

  Torsdag 11. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • Hvitmalt Gjerde

  Hvitmalt Gjerde

  Torsdag 11. juni 2015
  Bergenhus Festning

Artister fredag 12. juni

Artister lørdag 13. juni

 • Kygo

  Kygo

  Lørdag 13. juni 2015  – 
  Bergenhus Festning

  I en alder av bare 23 år er Fana-gutten Kyrre Gørvell-Dahl for øyeblikket den norske artisten som får størst internasjonal oppmerksomhet. Av musikalske landsmenn kan kun Ylvis og A-ha vise til flere avspillinger på strømmetjenestene. Tidligere i høst spilte han for 20 utsolgte konsertarenaer i Canada og USA. Tilsvarende suksess har hans Europaturné vært,

 • Alt-J

  Alt-J

  Lørdag 13. juni 2015  – 
  Bergenhus Festning

  «When Alt-J broke out of Leeds, England, in 2012, they scored a coup many U.K. acts dream of but few attain (…) – they got dubbed a "New Radiohead," following in the steps of titans like Coldplay and Muse. For young British art-rockers, that's pretty much the equivalent of dating a model and playing center mid for Chelsea.» — Rolling Stone

 • Tori Amos

  Tori Amos

  Lørdag 13. juni 2015  – 
  Bergenhus Festning

  Lørdag 13. juni står en av vår tids mest markante sangere, Tori Amos, på scenen under Bergenfest. Amos slo for alvor igjennom på tidlig 90-tall med platen "Little Earthquakes", et album som i stor grad var bygget på ufiltrerte opplevelser fra en ofte konfliktfylt hverdag. Med pianoet i front ble hun kjapt lagt merke til med sitt egenartede uttrykk og sjel

 • Aurora

  Aurora

  Lørdag 13. juni 2015  – 
  Bergenhus Festning

  P3 er ekstatisk begeistret over Auroras nye singel "Runaway". Les mer her  >> Hør Runaway på Spotify  >>

   

  Noen arbeider et helt liv for å lykkes med musikkdrømmen. Andre er født til oppgaven. Aurora hører til blant sistnevnte. 18-åringen fra Os er ikke lenger en skjult sangskatt, men en av de norske artistene det for tiden knytte

 • Seinabo Sey

  Seinabo Sey

  Lørdag 13. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • Team Me

  Team Me

  Lørdag 13. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • Jaga Jazzist

  Jaga Jazzist

  Lørdag 13. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • Natalie Prass

  Natalie Prass

  Lørdag 13. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • Hjerteslag

  Hjerteslag

  Lørdag 13. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • Kyla La Grange

  Kyla La Grange

  Lørdag 13. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • Levellers

  Levellers

  Lørdag 13. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • Thea Hjelmeland

  Thea Hjelmeland

  Lørdag 13. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • WDSTCK

  WDSTCK

  Lørdag 13. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • Oscar

  Oscar

  Lørdag 13. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • The Dustbowl Revival

  The Dustbowl Revival

  Lørdag 13. juni 2015
  Bergenhus Festning

Artister søndag 14. juni

Bergen Fest annonse
 • Bergenfest på Spotify

 • Bergenfest på Wimp

 • Bergenfest på Facebook

 • Festivalområdet

 • Spesialtilbud til deg!

 • Være frivillig ved Bergenfest?

 • Grupper & hotellpakker

 • International visitors

  Bergenfest 2015 has partnered with Festicket to offer you a wide range of packages including your Ticket and Accommodation for the the festival. Read more here  >>

   

MENY