Skambankt og skolene i Bergen åpner Bergenfest 2014!

Tirsdag 10. juni kl 11.00 på Bergenhus Festning blir rundt 4000 elever og lærere samlet på festivalkonsert i en av årets siste skoleuker. Elevene kommer til gå inn i sommerferien med en opplevelse for livet. Noen overraskelser blir det også! 

Tidligere artister ved Bergenfest UNG har vært Gabrielle, Datarock, Timbuktu, Kaizers Orchestra, Ralph Myerz and The Jack Herren Band, Lars Vaular, Sondre Lerche, Donkeyboy, Superfamily m.fl.

SKAMBANKT BLIR ÅRETS ARTIST VED BERGENFEST 2014!

I 1994 skulle det være bandstand på Klepp. Et band hadde brått meldt avbud, en spot var ledig. Det var da Terje, Hans Egil og Tollak og fikk en idé. ”Me starte et nytt band. Me kalle oss Skambankt. Me dryle te og ser ke så skjer. Det kan gå.” De øvde inn 9 låter på én dag, framførte dem samme kveld. Deretter slapp de en demo, spilte tre konserter, og la opp. Så gikk det ti år. Terje Winterstø Røthing spilte gitar i Kaizers Orchestra, men det brant under rockeføttene til de gamle kompisene. Skambankt-materialet og Skambankt-lyden ville ikke ligge i ro. 

Der startet en hardrock-historie som etter hvert har gitt bandet en sterk posisjon på den norske musikkscenen. Skambankt debuterte med sitt første album i 2004. De skaffet seg raskt et sterkt live-rykte, og i løpet av de neste årene la bandet flere signatursterke plater på bordet. Nå er de ute med deres siste plate ”Sirene”. 

Tekstene er hovedsaklig skrevet av Terje Winterstø Røthing. På ”Sirene” går han direkte til verks, han skriver oppriktig om mennesker, makt og kjærlighet. 

Nå er de klare for Bergenhus festning og en skoletime med ungdommer under Bergenfest UNG! 

I tillegg til selve konserten vil Bergenfest UNG 2014 ha et interaktivt undervisningsopplegg fra Music Delta. Her vil elevene kunne arbeide med Skambankt sitt tekst og lydmateriale på en helt unik måte før de kommer på konsertarenaen! 

Bergenfest UNG finner sted Tirsdag 10 Juni 2014 kl 11:00  

Alle i 7. og 9. trinn i Bergen Kommune er invitert til gratis konsert midt i beste skoletid! 
Vi håper på å bli rundt 4000 elever og lærere samlet på festivalkonsert i en av årets siste skoleuker.

Konserten er et tilbud via Den Kulturelle Skolesekken i Bergen. Det kreves påmelding. Hver enkelt skole eller gruppe kan melde seg på via Den Kulturelle Skolesekken i Bergen, www.kulturskolesekken.no  (Bergenfest UNG ) eller ved å sende mail til ung@bergenfest.no med skolens navn, antall elever og lærere samt kontaktperson med mailadresse og mobilnummer.

PÅMELDINGSFRIST: 25. APRIL 2014

Tidligere artister ved Bergenfest UNG har vært Gabrielle, Datarock, Timbuktu, Kaizers Orchestra, Ralph Myerz and The Jack Herren Band, Lars Vaular, Sondre Lerche, Donkeyboy, Superfamily m.m. 

Bergenfest UNG støttes av Bergen Kommune og Den Kulturelle Skolesekken.

           

Se video fra BERGENFEST UNG! 2013:Se video fra BERGENFEST UNG! 2012:


Se Lars Vaular på Bergenfest Ung 2011:

Se Donkeyboy på Bergenfest Ung 2010: