Bergenfest Ung! 2016

Bergenfest Ung! 2016

Følg bergenfest

Bergenfest Ung! 2016

Som i fjor utnytter vi det til det fulle at vi har vårt eget festivalområde på Bergenhus festning og lager en hel festivaldag viet til de unge! Selve dagen blir tirsdag 14.juni. Vi starter om morgenen med konsert for barnehagebarn i Hordaland og fortsetter på formiddagen med konsert for elever på 5-10. trinn i Bergen Kommune.

Vi regner med å kunne invitere omlag 1.500 barnehagebarn og 5.000 ungdommer fra 5-10. trinn. For en dag dette skal bli!

    
Fra Bergenfest Ung 2015. Kristine Sandtorv holdt konsert for barnehagene og Lars Vaular for 7. klassetrinn og elever i videregående skole. Som bildene viser var ikke været det beste, men stemningen var på topp!

  • Sted:  
  • Dato: tirsdag  3. februar 2015
  • Tid:  09:49
  • Kjøp billetter

Bergenfest vil gjennom prosjektet Bergenfest UNG gi unge økt kunnskap, forståelse og et spennende møte med populærmusikk og konsertopplevelse. For mange blir dette deres første møte med live-konserter og en stor konsertarena. Bergenfest ønsker å skape en grobunn for videre interesse for musikk og live-konserter. Vi ønsker å bidra til at elevene blir trygge og gode konsertpublikummere!

I tillegg til konsertopplevelsen tilbyr vi i samarbeid med MusIt, et forberedende prosjekt for 5-10. klassene. Her kan elevene laste ned flersporsopptak med årets festivalartist og remikse dette og tilføre egne ideer i musikkprogrammet Oiid. Les mer om Oiid her  >>

Konsertene finner sted på Bergenhus festning. Arrangementet vil være utendørs og scenen som benyttes er hovedscenen til Bergenfest. Konserten er gratis for deltagerne. NB! Det er begrenset kapasitet og "første mann til mølla" som gjelder. Se detaljer under for påmelding. 

Norges Sjømatråd og Lerøy Seafood Group bidrar med sushi og Hansa Borg med Olden mineralvann til elevene på 5-10. trinne!

   

Påmelding:

Påmelding for elever 5-10. trinn sendes: dksbergen.no/author/bergenfest-ung

Påmelding barnehagene: Barnehager sender navn, antall barn og kontaktperson til: ung@bergenfest.no  Barna må være fra 3 år og oppover.   

Bergenfest UNG støttes av Bergen Kommune og Den Kulturelle Skolesekken.

   

Miss Tati er årets artist!

Hon derre damen med flow fra Bergen via Portugal og Angola.  Spiller inn spiller inn spiller inn - plate rett rundt hjørnet.

("sjarmerer publikum i senk med en heftig blanding av soul, hiphop, funk og masse kjærlighet") - alternativ undertekst

Miss Tati har vært et kjærkomment nytt og uendelig friskt pust på soul og hiphop scenen i Bergen de siste par årene. Etter 4 år  som kordame ble hun veldig sulten på å stå i fronten selv.  Miss Tati har siden 2013 hatt gleden av å spille på festivaler som Vossajazz, Nattjazz, Bygdalarm, Ekstremsportveko, hele to konserter på Moldejazz, utsolgte Vinjerock, Øyafestivalen og Periferifestivalen. Enten det er foran et massivt festivalpublikum eller på en intim klubbscene får Miss Tati gangstere til å danse og jentene til å juble. Med en blanding av amerikansk hiphop, portugisisk blues, afrikansk soul, fløyelsmyk funk – overrasker Miss Tati publikum over hele Norge med sine ekstraordinære liveshows. I 2015 slapp hun singelen “Shakedown” og “Don Let Go” og har blitt omtalt i både Storbritannia og  USA,  fått forespørsler fra Russland, Cuba, Sør- Afrika og blitt spilt på et av Kenyas største radiokanaler. Souldivaen har likevel bena plantet godt på jorden: – Jeg er ydmyk og gleder meg over oppmerksomheten. Det viktigste for meg er å skape mitt eget uttrykk og finne min plass i musikkbransjen, sier Miss Tati.

«Øverst på listen og årets store overraskelse var uten tvil Miss Tati. Hun er dronningen av Nattjazz»

- Magne Fonn Hafskor, Hissig musikkmagasin
«Following Farmer’s Market for a midnight show on the same club stage was another great discovery, for me if not for Norway: the singer, rapper and poet Miss Tati was a total star from start to finish»

- Phil Johnson, London Jazz News

«Hun er i alle fall oppskriften til suksess på by:Larm, for det er ikke mange som gjør dette etter henne.»

- Jonas Imer/GAFFA

”Confidently swinging between the neo-­?soul renaissance of THEEsatisfaction and the ever-­?loved Janelle Monáe. Those are high aspirations, sure, but Tati separates herself with indignant verses-­?proving she has something else to offer along the way”

–Matt Korman, The405 (UK)

 

        

Følg bergenfest