Jobbe på Bergenfest

Vi trenger deg til å være med å skape Bergenfest!

REGISTRERING SOM FRIVILLIG TIL BERGENFEST 2015 ÅPNER I FEBRUAR 2015

Å arrangere en festival som Bergenfest krever et stort antall mennesker som kan samarbeide og utføre forskjellige oppgaver. Til det trengs en god del medarbeidere, populært kalt "frivillige"...

Festivalen vil gå over fire dager, fra torsdag 11. – søndag 14. Juni 2015. Hoveddelen av festivalen vil finne sted på Bergenhus Festningsområde. 

Har du spørsmål kan du sende en melding til frivillig@bergenfest.no eller kontakte oss via Facebook

Ved å være frivillig hos oss vil du få muligheten til å oppleve innsiden av en festival, i tillegg til å få med deg fantastiske musikkopplevelser, nye arbeidserfaringer, treffe spennende folk og å ha det mye moro!

Vi ser at mange av våre frivillige får en erfaring og et nettverk som de tar med seg. Det å jobbe frivillig er en viktig og fin kvalitet som blir satt pris på. Det at man ønsker å bidra, lære, jobbe i team, utvikle seg, og få nye erfaringer er gode kvaliteter å ta med seg. 

Vi skal ta godt vare på deg som frivillig. Du vil bli servert mat og drikke når du er på jobb, og du vil være i de beste hender. Vi skal ha det gøy når vi er i sving, og det vil også komme noen hyggelige overraskelser. Du vil i tillegg få utdelt festivalpass for hele festivalen. Du kan velge hvilken gruppe du vil jobbe i; akkreditering, runner, catering, bargjengen,, rigg, miljø , runner, sjåfør, trivselsvakt, artistvert. Det er ikke sikkert alle kan få førstevalget sitt, men vi lover å sette deg i en gruppe hvor vi tror du vil trives. Uten frivillige blir det ingen festival! Vi setter stor pris på at du hjelper oss! 

Generelle krav til frivillige:
- Det er 18-års aldersgrense for å jobbe som frivillig 
- For å få festivalpass må man jobbe 25-30 timer i løpet av festivalen.

Det vil variere hvor lange vaktene er. Noen vil ha kortere og flere, noen lengre og mindre. (dette kommer an på arbeidsoppgaven) 
- Som frivillig er du festivalens ansikt utad, og vi er derfor selvfølgelig alkohol-, og rusfrie når vi er på jobb og har på festivalens t-skjorte/ arbeidstøy.
- Du trenger ikke å ha erfaring fra tidligere festivaler for å jobbe som frivillig, så lenge du har stå-på vilje og godt humør!

Vi lover å gjøre vårt ytterste for at du skal få en fantastisk festivalopplevelse sammen med oss!

Stillingsbeskrivelser

Info-gruppen
er den hyggelige gjengen som tar i mot alle frivillige, artister, presse og gjester som skal akkrediteres til festivalen. De sørger for at folk får riktig adgangskort , festivalbånd og t-skjorter. De informeres til publikum om endringer, steder, byttte av billett til bånd etc. Vil du være med i velkomstkomiteen så er dette gruppen for deg! Her møter man ’alle’ og løser det meste og kan svare på ’alt’. Teamarbeid, ryddig og godt humør er kriterier som er gode å ha her.
Dette er arbeid som utføres før og under festivalen.

Rigg sørger for at arenaen er klar og bygget til portene åpner for publikum! Vi trenger hjelp til alt fra bygging og rivning av scene, gjerder, lasting, setting av telt, klargjøring av infrastruktur og legging av underlag. . Ikke alt, men noe av riggarbeidet krever erfaring- før inn i skjemaet: ”erfaring”. Et fysisk, og enormt viktig arbeid! 
Denne gjengen har arbeidstider før-, under- og etter festivalen.

Miljø er gruppen som ferdes på hele område og passer på at det er rent og ryddig. De er mye i bevegelse og har en generell oversikt på festivalområdet. Gjengen sørger for at søppelspann er klar til bruk av gjester, at det ser fint ut rundt oss, og passer på at festivalområdet er et trivelig oppholdssted for publikum og crew. 
Miljø-gruppen jobber under festivalen. Her vil du møte på ’alle’ og bli spurt om det meste,  - en løsningsorientert gjeng som setter orden og ryddighet i fokus, for alle!

Runner er du som sørger for å skaffe til veie det som plutselig trengs og hjelper til med logistikk på arenaen. En fin jobb hvor en møter mange forskjellige folk i organisasjonen, og får se hvor mye logistikk og ting som trengs til et så stort arrangement. Her kan du også jobbe i noen av de andre gruppene hvis det er noen som trenger ekstra hjelp eller avlastning, du kan bli sendt for å hente noe, reparere noe,  eller bare komme med en god løsning. Du har ikke problemer med å bli sendt fra det ene til det andre, og fikser greit nye oppgaver. Litt av alt! Førekort kan være en fordel. Dette er arbeid under festivalen

Trivselsvakt er festivalens publikumsvertskap på arenaen. Ved å jobbe med sikkerhet blir du vaktmannskapet på arenaen sine ekstra øyne. Vi er et tilgjengelig vertskap som kan svare på spørsmål for publikum, hente vakter om det trengs, sjekke inngangsbånd og generelt være med å passe på at vi har det trivelig rundt oss. Vi trenger folk til å jobbe i innslippet, streifvakter på arenaen og ulike vaktposter rundt om. En ansvarlig gjeng, som holder hodet kaldt! Du vil få med deg masse erfaring om du ikke har jobbet med sikkerhet tidligere. 

Artistvert er den som tar i mot artisten når de ankommer byen eller festivalområdet. Du er tilgjengelig under hele oppholdet til artisten, får både små og store spørsmål.  Rollene krever at du er utadvendt, løsningsorienter, fleksibel, snakker engelsk og kan jobbe i team. Denne oppgavene krever at du har erfaring fra før av med å være artistvert eller lignende. Arbeidet er i hovedsak under festivalen.

Catering er de som gjør alle blide! ’Uten mat og drikke duger helten ikke’. Du er med på å jobbe på festivalens eget kjøkken, tilbreder og serverer både varm og kald mat. 
Det jobbes i team og du vil få opplæring i de ulike oppgavene. Du må være ryddig, blid og effektiv.

Sjåfør er de som har sertifikat, kjenner byen, er punktlig og presis i både det de sier og gjør. Her er det ikke rom for å komme for sendt eller glemme! Sjåførene får møte masse forskjellige mennesker og har en egen teamleder som organiserer henting og bringing. Det er både korte og lengre turer. Her jobbes det både tidlig og sent. 
I alle hovedsak arbeid under festivalen.

Barpersonell er de som betjener serveringstedene på festivalområdet. Her har vi behov for serviceinnstilte og imøtekommende frivillige. Om du liker å møte mange mennesker i et hektisk miljø er Baren noe for deg! Du må kunne ta i et tak, være positiv og utadvendt. Du må også takle høyt tempo og til tider stress. Det jobbes i team og du vil få opplæring i arbeidsoppgavene. Sitter du på erfaring innenfor barjobbing, er det fint om du skriver dette i søknaden din. 

Artister torsdag 11. juni - flere artister offentliggjøres fortløpende

 • First Aid Kit

  First Aid Kit

  Torsdag 11. juni 2015  – 
  Bergenhus Festning

  Mye har skjedd for søstrene Klara og Johanna Söderberg siden deres coverversjon av Fleet Foxes’ “Tiger Mountain Peasant Song” gikk viralt på YouTube i 2008. Millioner av mennesker fra hele verden fikk med seg farsotten som sparket i gang karrieren deres som et av Nordens sterkeste og fineste band. På denne tiden kunne du gjerne oppleve dem på en intimscen

 • Patti Smith

  Patti Smith

  Torsdag 11. juni 2015  – 
  Bergenhus Festning

  Patti Smith tilbake kommer tilbake til Bergen for å gjøre en helt unik konsert. 

  Høsten 1975 samlet Patti Smith bandet sitt i legendariske Electric Lady Studios i New York for å spille inn det som skulle bli den minst like legendariske debuten, "Horses".  

  Albumet havnet i platehyllene 10. november samme år, og har siden den gang stått som

 • Interpol

  Interpol

  Torsdag 11. juni 2015  – 
  Bergenhus Festning

  Julaften kommer tidlig for indie-fans i år. Nå kan vi nemlig meddele at New Yorks store sønner, Interpol, kommer til Bergenfest neste sommer. 

  Debuten "Turn on the Bright Lights" fra 2002 gjorde dem umiddelbart til kritikerfavoritter. NME hadde den i sin topp 10 over årets album, mens Pitchfork gikk enda hardere til verks og utropte det til årets

 • Lower Than Atlantis

  Lower Than Atlantis

  Torsdag 11. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • Lonely the Brave

  Lonely the Brave

  Torsdag 11. juni 2015
  Bergenhus Festning
 • Matthew E. White

  Matthew E. White

  Torsdag 11. juni 2015
  Bergenhus Festning

Artister fredag 12. juni - flere artister offentliggjøres fortløpende

Artister lørdag 13. juni - flere artister offentliggjøres fortløpende

Artister - dato ikke fastsatt

Bergen Fest annonse
 • Grupper & hotellpakker

 • Travel+Tickets+Accommodation

  Bergenfest 2015 has partnered with Festicket to offer you a wide range of packages including your Travel, Ticket and Accommodation for the the festival. Read more here  >>

   
 • Festivalområdet

 • Bergenfest på Facebook

 • Spesialtilbud til deg!