Praktisk informasjon

BERGENHUS FESTNINGSOMRÅDE

Bergenhus Festning er ett av de eldste og best bevarte festningsområdene i Norge. Historien kan føres tilbake til middelalderen da området var kongssete og det er en rekke historiske bygninger på området. Mest markant er den 750 år gamle Håkonshallen og Rosenkrantztårnet fra 1500-tallet.

Bergenfest 2016 har en total publikumskapasitet på 9.000 pr dag og finner sted på Bergenhus Festning. Det vil være tre utendørsscener på festningsområdet der vår hovedscene har fått navnet PlenenBastionen er den neststørste og DNB-scenen den minste. I tillegg har vi innendørsscenen, Magic Mirrors, som er et art nouveau-inspirert telt/bygning med kapasitet opp til 600 mennesker som lager en fantastisk ramme for fine konsertopplevelser.

Festivalperioden 2016 er onsdag 15. - lørdag 18. juni.

Bergenhus Festning:

KLikk her for større kart >>

ALDERSGRENSER & VERGEORDNING

I år åpner vi for at publikum under 18 år kan gå på Bergenfest uten verge. Det vil være forskjellige armbånd for over/under 18 år og kun folk med "over 18" armbånd har adgang i barene. For publikum under 18 vil vi ha et flott serveringsområde med bredt utvalg av alkoholfrie drikker. 

NB! VERGEORDNING FOR PUBLIKUM UNDER 15 ÅR 
Publikum under 15 år har adgang i følge med en voksen person over 23 år, som kan opptre som verge. Vergen må ta ansvar for at vedkommende ikke inntar alkohol eller andre rusmidler før eller under arrangementet. Verge er også ansvarlig for vedkommende sin sikkerhet og at anvisninger fra arrangør og vaktpersonell blir etterfulgt. Den voksne kan være verge for 2 personer. 

NB! Verge kan ikke nyte alkohol/rusmidler før eller under arrangementet. 

Verge må fylle ut vergeskjema som leveres ved ankomst/billettkontroll. Vergeskjema kan lastes ned her >>

Bergenfest er et arrangement for voksne og vi anbefaler ikke at barn under 12 år deltar. 
Har du spørsmål om dette eller er i tvil, ta kontakt: info@bergenfest.no  

Foreldre med små barn / babyer 
Foreldre kan ha med barn under 3 år frem til kl 19.00 onsdag 15. og torsdag 16.06. 
Fredag 17. og lørdag 18.06. må barn under 3 år være ute av festivalområdet innen kl 18.00. 
Under 3 år trenger ikke egen billett.

NB! HUSK SKIKKELIG HØRSELVERN TIL DE ALLER YNGSTE OGSÅ!BILLETTER

Dagspass. Det blir solgt dagspass til hver av dagene under festivalen. Dagspass-billett byttes til armbånd ved inngang til festivalområdet. Armbåndet er personlig og kan ikke overdraes til annen person.

Festivalpass. Det selges også et begrenset antall festivalpass som gjelder for alle fire dagene på Bergenhus Festning. Festivalpasset byttes til armbånd ved inngang til festivalområdet. Armbåndet er personlig og gjelder for hele festivalperioden. Det kan ikke overdraes eller deles med andre.

FOTO, VIDEO, LYDOPPTAK
Det er generelt forbud mot foto/video eller lydopptak ved konsertene.

APP & WEB
Bergenfest sin egen Festival-app kan lastes ned gratis via Apples App Store.
Her finner du masse nyttig festivalinformasjon. På vår hjemmeside www.bergenfest.no vil du alltid finne utfyllende informasjon om alt som omfatter festivalen, både i nåtid og fortid.

FUNKSJONSHEMMEDE
Rullestolbrukere har god framkommelighet ved å benytte seg av veiene og stiene inne på festivalområdet. På plenene vil det være begrenset tilkomst. Det vil være rampe for rullestolbrukere på Plenen (hovedscenen) og Bastionen (scene 2), med god sikt til scenene. Magic Mirrors er også lett tilgjengelig. Det er også tilrettelagt med handikaptoalett på området.

Det vil kun være plass til én ledsager pr. rullestol på de avsatte områdene. Hvis antall rullestolbrukere blir såpass mange at det blir plassproblemer må ledsager akseptere improviserte løsninger. Vi har ingen reservasjonsordning for plass til rullestolbrukere/ledsagere.
Det er ikke anledning å kjøre inn til området for avsetting og det er heller ingen parkeringsmuligheter på eller ved festivalområdet.

MILJØ
Bergenfest sin beliggenhet på idylliske Bergenhus Festning gjør at vi har et spesielt ansvar for kulturminnene inne på området. Vi skal beskytte og respektere den verneverdige grunnen, og alle fredete områder vil bli avsperret.

Vi har som mål å lage en miljøvennlig festival. Dette setter sitt preg på avfallshåndtering, energibruk, transport samt innkjøp og forbruk. I samarbeid med Bergen Live, Forsvarsbygg og BKK er det etablert forsyning av faststrøm til hele festivalområdet. Med dette unngår vi dieseldrevne generatorer for å levere strøm til scener, lys, lyd og serveringsområder. Dette er et av de viktigste enkelttiltak en festival kan gjennomføre for å redusere energiforbruk og utslipp, så vi må få skryte litt av oss selv her.

Som publikum vil du se at vi har kildesortering på festivalområdet for glass, papp og restavfall. Vi har en lang liste med forbedringspunkter og tiltak vi ønsker å gjennomføre på neste års festivaler, og vi jobber hele året med å finne løsninger som er enda mer miljøvennlige.

MAT & DRIKKE
Mat og drikkevarer kan ikke medbringes på konsertområdet.
Mat, vann, mineralvann, kaffe, øl og vin selges på området. Mer om mat ved Bergenfest her >>

MERCHANDISE
Salg av artistenes autoriserte effekter vil kun foregå inne på konsertområdet. Slike effekter som tilbys andre steder i Bergen på konsertdagene er med stor sikkerhet falske produkter, det vil si ikke autorisert av artisten.

NB! Ikke la deg lure! Dersom du blir kontaktet av personer som vil selge VIP-pass eller Backstage-pass til deg er det ren og skjær svindel du blir utsatt for. Slike eksisterer ikke for salg.

CASHLESS
Som flere andre festivaler og konsertarrangører som Kollen, Hove, Notodden Blues Festival, Kongsberg Jazzfestival og mange andre har vi valgt cashless som betalingsløsning. Har du kort fra en av disse arrangørene kan det også brukes på Bergen Live arrangementer med Cashless-løsning. Se www.cashless.no for oversikt over arrangementer der kortet kan benyttes.

Alle transaksjoner er gratis, du belastes kun årsgebyr kr 50,- (Dette er en avgift som tilfaller selskapet som drifter Cashless).
Du kan kjøpe og fylle opp kortet med ønsket beløp på områdets betjente og ubetjente påfyllingsstasjoner eller forhåndsbestille det på www.cashless.no Det er mange påfyllingsstasjoner inne på området og påfyllingsprosessen er enkel. Fyll derfor ikke på mer enn du tror du kommer til å bruke. Ved kjøp scannes kortet i kassen og beløpet trekkes fra kortets saldo.

Slik fyller du på kortet ditt på selvbetjente påfyllingsstasjoner: 
•  Legg Cashless- kortet på leseplaten på påfyllingsstasjonen 
•  Velg beløp du ønsker å fylle opp kortet med 
•  Dra bankkortet ditt gjennom bankkortterminalen
•  Tast kode og klar 
•  Vent til Cashless kortet er fylt med nytt beløp, dette tar noen få sekunder 
•  Kortet kan fylles og refunderes så mange ganger du ønsker.

Hvis du ønsker å få refundert gjenstående beløp etter konserten henvender du deg til et av utsalgspunktene på området. Du vil der få en refunderingskvittering. På denne kvitteringen er det oppgitt en refunderingskode og et serienummer, disse legges inn på www.cashless.no og pengene som er igjen på kortet tilbakeføres.
Har du ikke fått kvittering etter konserten kan du gå inn på www.cashless.no og følge fremgangsmåten for manuell refundering.

DETTE ER IKKE TILLATT Å TA MED INN PÅ FESTIVALOMRÅDET
•  Foto/video/audio utstyr
•  Flasker, bokser eller andre harde, skarpe eller tunge gjenstander
•  Våpen av enhver art, fyrverkeri, laserpenner, våpenlignende gjenstander
•  Tunge kjeder/kjettinger, kjeder, reimer med spisse nagler
•  Bannere, plakater, paraplyer, klappstoler, selfie stenger, "airsofa / airlounge"
•  Drikkevarer, matvarer 
•  Ulovlige substanser. Besittelse av slikt vil bli politianmeldt
•  Hunder, katter eller andre kjæledyr
•  Annet som ikke er nevnt her, men som kan være til sjenanse for øvrig publikum eller sikkerhetsrisiko

Dette vil bli avvist ved inngang. Spar deg selv og det øvrige publikum for ergrelse og ventetid med å ikke bringe noe av dette med deg til konserten. Det er generelt forbud mot foto/video eller lydopptak ved konsertene. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er oppbevaringsmuligheter på/ved området, og at Bergenfest ikke er ansvarlig for utstyr som blir henlagt på eller utenfor konsertområdet.

GARDEROBE, INNSLIPP OG BILLETTKONTROLL
Det er ingen garderobemuligheter på konsertområdet.
Av hensyn til alles sikkerhet vil publikum bli kroppsvisitert ved inngangene til konsertområdet. Vi ber om at publikum samarbeider slik at alle kan komme inn hurtigst mulig. Det vil kun være adgang til konsertområdet etter gjennomført visitasjon. For å kunne gå ut av festivalområdet og komme inn igjen må du ha festivalarmbånd.

Ellers vil vi minne om at dette er en utendørsfestival og at man må kle seg etter været!
Velkommen til Bergenfest!

Praktisk informasjon

Bergenhus Festning er ett av de eldste og best bevarte festningsområdene i Norge. Historien kan føres tilbake til middelalderen da området var kongssete og det er en rekke historiske bygninger på området. Mest markant er den 750 år gamle Håkonshallen og Rosenkrantztårnet fra 1500-tallet.

Bergenfest 2016 har en total publikumskapasitet på 9.000 pr dag og finner sted på Bergenhus Festning. Det vil være tre utendørsscener på festningsområdet der vår hovedscene har fått navnet PlenenBastionen er den neststørste og DNB-scenen den minste. I tillegg har vi innendørsscenen, Magic Mirrors, som er et art nouveau-inspirert telt/bygning med kapasitet opp til 600 mennesker som lager en fantastisk ramme for fine konsertopplevelser.

Festivalperioden 2016 er onsdag 15. - lørdag 18. juni.

Hvor er det

Følg bergenfest