Summer Sundae

Summer Sundae

Følg bergenfest

Summer Sundae

Vi har en tvilling i England!

Bergenfest er blitt tvilling med Summer Sundae Weekender i Leicester i midt-England. 

  • Sted:  

Association of Independent Festivals (AIF) lanserte tidligere i fjor et initiativ der et tjuetalls engelske festivaler har valgt ut sine tvillinger, og Bergenfest var faktisk den første festivalen som ble forespurt. Rob Challice, leder og grunnlegger av Summer Sundae sier flg om hvorfor de valgte akkurat Bergenfest som sin tvilling: "Bergenfest is based in the city of Bergen, whilst Summer Sundae is held in the city of Leicester. Two city-based festivals known for showcasing new international talent amongst established names. The organisers present their event with pride and show a high level of care for both artists and audience.” 

De virkelig nære bånd som knytter Bergen og Leichester sammen er gjerne ikke så lett å få øye på men de er der: i tillegg til skotske Charlie Miller som har spilt for både Leichester og Brann har Bergen's very own Kings of Convenience spilte på Summer Sundae in 2004 og Erlend Øye spilte med sitt eget prosjekt «Whitest Boy Alive» in 2008. I år spiller Bergenske Datarock på Summer Sundae. Listen vil bli oppdatert når flere tette bånd med denne flotte byen blir avdekket.

For Bergenfest er dette en enestående anledning til å bli del av et større nettverk. Vi er beæret over å bli forespurt av Summer Sundae-festivalen, som er kåret til Englands beste festival ved flere anledninger. Vi deler noen av de samme kjerneverdiene og opp gjennom årene har flere norske artister opptrådt. Vi håper at det blir enda flere artister fra Bergen i årene som kommer og at mange bergensere vil finne veien til denne fine festivalen. 

Mer info om Summer Sundae Weekender >>

Følg bergenfest