bilde av: Ane Brun kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Ane Brun

”Mektig popkunst” var tittelen da Dagbladet ga albumet ”It All Starts With One” full pott og terningkast seks da det kom ut i september 2011. VG kalte samme album ”sterkt vanedannende” – også der ble terningen trillet til seks.

Flere andre medier har vært like generøs med terningkastene, deriblant Aftenposten som omtaler albumet som “en umiddelbar klassiker … “med It all starts with one har hun virkelig slått ut i full artistisk blomst”. Det er ingen tvil om at Ane Brun har overgått seg selv og levert karrierebeste!

Oppfølgeren til “Changing Of The Seasons” (2008) skulle egentlig spilles inn i 2010, men det ville seg slik at Ane Brun invitert med på turné med både Peter Gabriel og Ani DiFranco. Året på verdensturné ble brukt til å skrive flere låter og å jobbe videre med dem hun allerede hadde, før Ane endelig gikk i studio med Tobias Fröberg - produsenten hun har vært venn med siden hun flyttet fra Norge til Sverige på begynnelsen av 2000-tallet. 

Ane Brun har med “It All Starts With One” toppet salgslistene både her i Norge og i hennes hjemland Sverige. Hun er utvilsomt en av de aller meste suksessrike norske artistene det siste tiåret og alt tyder på at hun fremdeles har god fremdrift, noe ikke minst samarbeidet med Peter Gabriel og stadig økende internasjonal oppmerksomhet er tydelige bevis på. Kresen internasjonal musikkpresse har sammenlignet henne med Björk og Kate Bush. Stort bedre kan det ikke bli.

Det er på tide at vi får oppleve Ane Brun i Bergen igjen.

Følg bergenfest