Drøye 150 dager til Bergenfest 2015!

Da er det drøye 150 dager til vi kan ønske velkommen til Bergenfest 2015! Torsdag 11. juni til søndag 14. juni går det ned på Bergenhus Festning, i de vakreste festivalomgivelsene som er å oppdrive.

I løpet av januar og februar måned offentliggjør vi flere artister til årets festivalprogram, og det er noen virkelig flotte navn som vi gleder oss stort til å få dele med dere! Det kommer blant annet to nye toppnavn til torsdag 11. juni, de første artistene til søndag 14. juni blir presentert og vi drypper ytterligere navn til fredag 12. og lørdag 13. juni.

Allerede er flotte artistnavn blitt offentliggjort: Kygo, First Aid Kit, Patti Smith, Jackson Browne, Interpol, Aurora Aksnes, Jaga Jazzist, Seinabo Sey, Kyla La Grange, Calexico, John Grant, Levellers, Lower Than Atlantis, Lonely The Brave, The Struts, Thea Hjelmeland, Silja Sol, St Paul & The Broken Bones, Bombino, Oscar og Matthew E. White. Et bredt spekter av sjangre er på plass allerede, med andre ord.

Vi er klar over at forventningene er store etter noen tildels formidable festivalutgaver med 2014 som et naturlig toppår. Vi gjør vårt beste for å leve opp til både publikums og våre egne forventninger og krav til kvalitet og mangfold.

Det er også viktig å vite at hvert festivalår lever sitt eget liv med tanke på de artistene som er mulige å få til Bergen i en ellers ganske så ellevill festivalhelg der vi konkurrerer med store festivaler i England (Isle of Wight), Holland (Pinkpop), Danmark (Northside) samt USA (Bonnaroo), for å nevne noen av de aller mest kjente.

Dette er prestisjefylte festivaler med lang fartstid og publikumskapasiteter som er det tidoble av Bergenfest og med langt større økonomiske muskler enn vår lille, vakre festival i en av verdens utkanter. For det er det Bergen er - en utkant. Like det eller ikke. Derfor er det stor sannsynlighet for at én av dine favoritter ikke velger Bergenfest i år, men det betyr ikke at vi ikke har prøvd å få akkurat din artist hit. Samtidig er det også gode muligheter for at nettopp en av dine favoritter har Bergen som stoppested denne fesitvalsommeren. Det er mange hensyn som må tas for artistene når de legger sine festivalplaner, vår jobb er å kunne fremstå som så attraktive som mulig for artistene i jungelen av store og mindre festivaler med langt bedre tilgjengelighet. 

Vi vet med sikkerhet at det artistprogrammet som presenteres under Bergenfest 2015, er det aller beste som er mulig å oppdrive for de midlene vi har til rådighet. Det skal ingen tvile på ett eneste sekund. Og, vi vet også med sikkerhet at programmet kommer til å være knallsterkt! Litt annerledes enn i 2013 og 2014, men likefullt med alle de kjennetegnene som gjør Bergenfest til en av Europas aller fineste festivaler.

Det fine med en festival som Bergenfest er at du helt sikkert vil få deg en ny favoritt etter å ha besøkt festivalen: en artist du ikke har hatt noe spesielt forhold til eller visst noe særlig om, blir en ny følgesvenn og ditt lydspor for en kortere eller lengre periode i livet. Dét er det aller beste med festivallivet, selvsagt sammen med det å få oppleve noe helt unikt sammen med andre glade mennesker i vakre omgivelser. En perfekt start på sommeren.

Er det rart vi gleder oss!

Følg bergenfest