Fire nye artistnavn klare for Bergenfest 2013: Tønes, Simone Felice, Naomi Shelton & The Gospel Queens og Dig Deeper

Frank ”Tønes” Tønnesen fra Sokndal i Dalane har allerede levd et langt artistliv på utsiden av kulørt presse, store krigstyper og formatert radio. Men for de som har kjent til denne mannens stjernekvaliteter, har han vært en høyt skattet juvel i den norske singer/songwriterfloraen. Nå kan hverdagen bli meget annerledes for Tønes. Hans syvende album ”Sån av Salve” har nemlig rettmessig brøytet seg inn i redaksjoner og varme stuer og vakt nesegrus begeistring. Såpass inntrykk har rogalendingens forsiktige hverdagsbetraktninger gjort at Dagbladet nylig kåret platen til årets album og Nordic Music Prize har tilgodesett han med en nominasjon til den gjeve prisen. Nå er han klar for Bergenfest, vi gleder oss til å presentere Tønes på Bergenfest!

Tre andre artister er også klare for festivalen. Naomi Shelton & The Gospel Queens Norgesdebuterer på Bergenfest. Dette er vaskekte, klassisk soul, R'n'B og gospeltoner fra Daptone, New York-plateselskapet som også har brakt Sharon Jones & The Dap-Kings og Charles Bradley inn i rampelyset. Simone Felice har bakgrunn fra The Felice Brothers, The Duke & The King og har bidratt til Avett Brothers' marsj til stjernehimmelen. Det er trygt å kunne karaktereisere Felice som en av de aller fremste eksponentene for en ny bølge americana og folkrock. Sist, men ikke minst er Bergensfenomenet Dig Deeper. Knapt to år gammelt er bandet, men kvintetten har allerede rukket å bli en veletablert snakkis rundt tappetårnene på landets musikkbarer og hos entusiastiske radio-DJ’er. 

Nick Cave & The Bad Seeds, Mark Knopfler, Band of Horses, Imagine Dragons, Charles Bradley og Real Ones er noen av artistnavnene som allerede klare for Bergenfest 2013. Det tegner til å bli noen riktig så fine dager og kvelder på Bergenhus Festning i midten av juni 2013! 

Mer informasjon på bergenfest.no

Følg bergenfest