Klubbprogrammet og spilleplanen er på plass!

Selv om idyllen er total på Bergenhus Festning under Bergenfest, er det gjerne noen som savner festivalens gamle format på klubbscenene i sentrum. Vi har bestemt oss for å gi dere både i pose og sekk og presenterer med entusiasme et bunnsolid klubbprogram fredag 14. og lørdag 15. juni. Vi byr på noen harde innslag, litt hiphop, en god dose elektronika og et par navn som ikke uten videre kan settes i bås.

Alle med festivalpass eller dagspass til den gjeldende dagen får adgang etter førstemann til møllen-prinsippet. I tillegg supplerer vi med et antall billetter som vil være til salgs i døren for en anstendig pris.

Å nyte en popartist i ettermiddagssolen er en vakker opplevelse, men å se et metallband med pyroeffekter og mørke kostymer i det samme dagslyset er ikke like tilfredsstillende. Bergenfest har ikke glemt den høylytte delen av rocken. I nyoppussede USF Verftet inviterer vi til LOUD – en kveld for det mørke og det harde - lørdag 15. juni. ImmortalGrand MagusCult of LunaBehemothHoly Mountain og Tusmørke er artistene som skal få utfordre det nye PA-anlegget på USF. Hardt blir det også på Garage dagen før, når vi byr på dobbelkonsert med de alternative Stavanger-punkerne Gerilja og det svenske metallbandet Witchcraft. For adgang til LOUD må man ha festivalpass eller egen billett. Dagspass gir ikke adgang.

For alle gateguttene og –jentene der ute har vi skreddersydd en kveld på Ole Bull Scene, fredag 14. juni. Byens hiphop-favoritter A-Laget tar med seg Flex (aktuell med EP-en ”På Taket”) og gjør gigs både for de over og under fylt myndighetsalder. De gjennomfører en liten halvmaraton og spiller to konserter denne kvelden. A-laget er aktuell med låten "Kulere å pule" og vil i anledning Bergenfest lansere sin splitter nye EP. Alle hiphop-hjerter gleder seg.

The Fix har i en årrekke vært et av årets ubestridte høydepunkt for byens trofaste klubbmenighet. Arrangementet, som er et samarbeid mellom Bergenfest og Ekkofestivalen, legges i år til to kvelder på Østre, med internasjonale navn som Maria MinervaSam Willis og Hyetal på programmet. Dansesko anbefales også lørdag 15. juni på Ole Bull Scene, når den erfarne popartisten Annie og de unge guttene i Lemâitre går sammen om å slite ned dansegulvet.

Den norske indierockens fanskare vil vi anbefale et møte med Sweden og Highasakite. Dette blir mulig på festivalens nest siste dag. 

På vei fra Bergenhus Festning en sen førsommerkveld kan det være hyggelig med stopp på Madam Felle. Særlig på på festivalens to siste dager, da The Excellos og Two Men Gentlemen Band, med glimt i øyet og stor musikalsk teft, skal lage fest for Norges beste festivalpublikum. MoulettesSimone FeliceLee Bains III & The Glory Fires, for ikke å glemme Charles Bradleys Daptone Records-kolleger Naomi Shelton & The Gospel Queens, er andre innslag i klubbprogrammet. Alt dette venter på deg etter endt festivaldag på festningen.

Alle våre artister har nå fått tildelt spilletider. Hvis du lurer på når din favorittartist skal på scenen, finner du svar i programoversikten på www.bergenfest.no

Følg bergenfest