Lindi Ortega kommer til Bergenfest med deilig country i bagasjen!

Folk kaller henne en blanding av Dolly Parton, Johnny Cash og Emmylou Harris. Til sommeren kommer stjerneskuddet med den karakteristiske røde leppestiften og de matchende skoene til Bergenfest. Der vil Lindi Ortega gi deg en innføring i hvordan man synger og skriver klassisk country i 2014.

Enkelte har kalt sangeren Torontos best bevarte hemmelighet. Etter snaut ti år som artist er hemmeligheten heldigvis ikke så godt bevart lengre. "Tin Star" er hennes tredje album og ble sluppet i oktober i fjor - til massiv jubel fra publikum og presse, som det så fint heter når man skal skryte. Men sann våre ord, "Tin Star" er virkelig en plate å låne øre til dersom man trenger en musikalsk motvekt mot mørke vinterkvelder. 

- Jeg har alltid et mål om å heve nivået for hver  plate jeg gir ut. I løpet av min tid i Nashville har jeg sett så mye talentfulle folk som har inspirert meg til å strekke meg selv som artist. Jeg liker å jobbe med forskjellige musikere og produsenter for å gi hver utgivelse en ny følelse. Jeg vil ikke risikere å lage den samme platen to ganger, forteller Ortega i forbindelse med utgivelsen av "Tin Star". 

Britiske The Guardian har stor tro på Lindi Ortegas evner som country-ambassadør: "Nashville is brimming with young female artists offering a refreshingly acerbic take on country. Lindi Ortega – a Canadian relocated to Tennessee – deserves to be counted among them, with what sounds like it could be a breakthrough set."

Vi anbefaler at du stikker innom nærmeste fysiske eller virtuelle platebar og plukker med deg "Tin Star", eller hennes to foregående plater "Little Red Boots" og "Cigarettes & Truckstops". Eventuelt søker henne opp på Spotify. En knakandes flott konsert blir det uansett.

Mer informasjon, linker til videoer etc finner du ved et enkelt klikk her!

Følg bergenfest