Lissie kommer til Bergenfest lørdag 15. juni!

Lissie dukket opp på norsk radio med singelen “In Sleep” tidlig på vårparten i 2010. Det markerte starten på et gjensidig og inderlig kjærlighetsforhold mellom den Illinois-fødte Lissie Maurus og hennes norske publikum. Lissie vil være aktuell med nytt album når hun kommer til Bergenfest lørdag 15. Juni. For tiden er singelen “Shameless” å høre på norske radiostasjoner.

Lissie lager gitarbasert vestkystrock som sender tankene til den aller beste musikken som 70-tallet frembrakte, med avstikkere til både country, folk og blues. Referansene til Fleetwood Mac er umiskjennelige.

Allerede i 2008 gav Lissie ut sin første EP, men interessen begynte ikke å blomstre før hun i 2009 slapp «Why You Running» med god produsenthjelp fra Bill Reynolds i Bergenfest-aktuelle Band of Horses. Et år senere kom det knallsterke debutalbumet “Catching A Tiger” til strålende kritikker over hele linja.

VG-journalist Stein Østbø beskriver Lissie på følgende måte: “Av og til dukker det opp nye stemmer som utfører pophåndverket sitt så dyktig at de passer like godt inn hos de fleste radiokanaler som i stua hjemme hos de argeste kritikerne. Illinois-jenta Lissie Maurus tilhører definitivt disse.”

Lissie har samarbeidet med blant annet Band of Horses, Ed Harcourt og Jacquire King. Sistnevnte har tidligere produsert Tom Waits, Kings of Leon og Norah Jones for å nevne noen. Sammen med Øystein Greni har Lissie også sunget duett på Bigbang-singelen “No One”. 

Følg bergenfest