Mew med eksklusiv norsk festivalkonsert på Bergenfest 2013!

Vi er uendelig stolte over å kunne presentere danske Mew til årets Bergenfest. Lørdag 15. Juni er datoen for bandets eneste festivalkonsert i Norge i 2013. Bandet, som blant annet er kjent for sine fabelaktige visuelle sceneshow, har vist en imponerende formkurve i årene etter det store gjennombruddet med platen "Frengers" i 2003. 

Det er ikke bare Mew som er klare for festivalen. Det svenske kollektivet Hoffmaestro har blitt sammenlignet med Kaizers Orchestra og har et usannsynlig sterkt grep om publikum i hjemlandet Sverige. Dan Croll er et nytt supertalent fra musikkbyen Liverpool og sammenlignes gjerne med artister som Bon Iver, Beirut og Grizzly Bear. Ja, også er det selvsagt gjort plass til Storm Weather Shanty Choir, som stod for en liten sensasjon på iTunes da de slapp sitt femte album i midten av november 2012. I løpet av 24 timer gikk albumet til topps over mest populære album på iTunes og passerte for en kort stund storheter som både Coldplay, AC/DC og Rihanna. For et sjantikor er dette uvanlig kost og utrolig gledelig. 

Sist gang Mew besøkte Bergen i 2009, solgte de ut Peer Gyntsalen flere måneder i forveien. Ikke nok med det, samme året headlinet de prestisjetunge Øya i Oslo og har siden den gang vært hovednavn på Slottsfjell i Tønsberg og Pstereo-festivalen i Trondheim. Sistnevnte opptreden fikk blant annet NRK til å trille en femmer på terningen og skriver blant annet dette "Det visuelle har alltid vært viktig for Mew; og strobelys og videoinnstallasjoner kompletterer det progressive uttrykket som er Mews varemerke. Det låter hele veien stort, konseptuelt og fett". Nettstedet Musikknyheter.no belønnet konserten med 10 av 10 mulige poeng og beskrev seansen som festivalens store høydepunkt for de mange fremmøtte.  

Følg bergenfest